MEER weten?  06 5110 7400

MEER nieuws kopenhagen17

Mijn vriendin Leontien en ik waren er weer helemaal klaar voor. Dit jaar geen Parijs maar iets anders: Kopenhagen! We wilden de stad nu wel eens met onze eigen ogen bekijken. We hadden al vele foto’s gezien en verhalen gehoord dus het was helemaal duidelijk: Dit moesten we zien! Afgelopen weekend was het dan zover. Deze drie dagen bestaan uit heerlijk lunchen, dineren en mooie interieur- en kledingwinkels ontdekken.

En natuurlijk gaan we de mooie stad bewonderen. Zoals al onze reisjes samen was deze trip ook weer een succes. Hieronder beschrijf ik de leukste en opmerkelijkste straatjes en adresjes die wij hebben gezien.

Vanaf vliegveld Eindhoven vlogen we in een uur naar Kopenhagen om daar uiteindelijk in het mooie "First hotel TwentySeven" aan te komen. Het hotel ligt in het centrum van de stad.

MEER nieuws kopenhagen20Het begon al goed met het straatje Straedet dat vlak bij het hotel lag. Hier kwamen we terecht in de winkel "Helbak Scherning". Hier vind je alles van woonaccessoires tot de mooiste tassen en het super vrolijk gekleurde plakband van het merk "Mt marking tape".

In dezelfde straat vonden we het winkeltje "LIEBE" waarin de mooiste serviesjes en keramiek accessoires waren te vinden. Bij "Kompa 9" aten we een heerlijk broodje en hadden we de laatste dag nog een lekker en gezond ontbijt. Verderop zat nog het leuke winkeltje “Mant”.

MEER nieuws kopenhagen01MEER nieuws kopenhagen04MEER nieuws kopenhagen19

Vesterbro

De wijk Vesterbro mag je absoluut niet missen als je van HEERLIJK ontbijten en shoppen houdt. Op de Vaernedamsvej 5 zit "Granola". Bij ons stond dit hoog op ons verlanglijstje en ja, het was de moeite zeker waard. Wat een heerlijk ontbijt en wat een mooie zaak.

MEER nieuws kopenhagen08MEER nieuws kopenhagen07MEER nieuws kopenhagen18

Schuin tegenover "Granola" zit het leuke woonwinkeltje "Dora". Daar heb ik een te gek plaid gekocht en een grappig neonroze touw. Leuk voor een cadeauverpakking!

MEER nieuws kopenhagen11MEER nieuws kopenhagen10

De straat Gammel Kongevej staat garant voor vele shopsuccessen. Hier vind je onder andere de kledingwinkels "Ganni" en "Samsoe Samsoe". Stop voor een drankje of lunch bij "Meyers Deli". In de winkel van "Anne Black" vielen we zwaar voor de kleine vaasjes die we later in het weekend in diverse winkels terug zouden zien.

MEER nieuws kopenhagen13MEER nieuws kopenhagen12

MEER nieuws kopenhagen02MEER nieuws kopenhagen03

Centrum

In het centrum drink je de beste cappuccino van de stad bij het bekende "Europa 1989". Aan de overkant van deze brasserie zit  het "HAY HOUSE". Dit is dé conceptstore van het bekende Deense designmerk HAY. Wij zijn fan. Niet alleen de meubels zijn top, maar ook de woonaccessoires in allerlei mooie tinten gecombineerd met neon kleuren waren echt te gek.

MEER nieuws kopenhagen05MEER nieuws kopenhagen06MEER nieuws kopenhagen16

Op en rond de Pilestraede vind je heel veel leuke kledingwinkels. Hier zitten onder andere de bekende "Day en Mikkelsen" en "Marlene Birger" maar je vind hier ook "Envii", "Moss Copenhagen", "Munthe plus simonsen" en "Superlove". In deze buurt zit ook het bijzondere designer warenhuis "Illums Bolighus". Heerlijk dineren kan je bij Restaurant "Madklubben" maar ook bij "Victor" op de Ostergade 8. Hier hebben we zo lekker geluncht dat we de dag erna terug zijn gegaan voor het diner.

Helaas zit onze reis er weer op. Het was een bijzondere ervaring.
Hopelijk tot snel.

BLIJF UP-TO-DATE
Vul hier uw emailadres en ontvang vier keer per jaar de nieuwsbrief