Skip to main content

Havenhuis
Oud-Beijerland

Interieur op Maat ● Uitvoering ● Shopping & Styling

Particulier

Dit havenhuis uit 1890 ligt aan de haven van Oud-Beijerland. Deze woning is door MEER en haar gezin gekocht en volledig gerenoveerd. Toen dit huis werd gekocht, was er beneden een winkel en boven een woning. Voordat er kon worden gestart met het opbouwen zijn muren, vloeren, plafonds, trappen, ramen, deuren en kozijnen gesloopt en in 9 containers afgevoerd. In een recordtijd van drie maanden is het pand weer opgebouwd en zijn de oude dikke draagbalken terug in het zicht gebracht.

Door het hoge plafond en het mooie uitzicht is ervoor gekozen om de woonkamer en de keuken op de eerste verdieping terug te laten komen. De vloer beneden is in zijn geheel van Belgisch hardsteen; op de woonverdieping is er gekozen voor extra brede Franse eiken planken met een matte white wash afwerking. Op de tweede verdieping is een nieuwe houten vloer gelegd en wit gelakt. Onder het dak zijn de gebinten kaal geschuurd zodat het mooie hout weer zichtbaar werd.

Door de gehele woning zijn lichte en frisse kleuren toegepast. Ramen, kozijnen en deuren zijn zo hoog mogelijk gemaakt; van binnen wit gelakt en van buiten antraciet. Uiteraard heeft MEER samen met haar man de meubelen, accessoires en planten uitgezocht.

Havenhuis
Oud-Beijerland

  Details

  Uiteraard heeft MEER samen met haar man de meubelen, accessoires en planten uitgezocht.

  De begane grond gaf ruimte aan een extra zithoek bij de openhaard.
  De gehele benedenverdieping is voorzien van Belgisch Hardsteen 40 x 40 cm.

  Het gehele trappenhuis werd in muisgrijs geschilderd.

  Na de renovatie zijn de tuinplannen gerealiseerd. De 15.000 klinkers en 8 m³ zand konden gelukkig met een hijskraan over de woning worden gehesen.

  Hout met een verhaal

  Onder het dak zijn de gebinten kaal geschuurd zodat de karaktervolle dakspanten weer zichtbaar werd.

  MEER interieur maakt van je huis een heerlijke plek om in te wonen, werken, eten en slapen.
  De eerste stap naar een nieuw interieur begint hier. 

  Wat wil je nog MEER?