Skip to main content

Veelgestelde Vragen

Liefhebbers van interieur zijn we allebei.
Het kiezen of het veranderen van interieur is niet gemakkelijk en zal zeker vragen oproepen. Van kleurkeuzes tot meubelindelingen en van verlichting tot wand- of raambekleding. MEER interieur staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het creëren van een interieur dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt.
Ontdek hieronder antwoorden op veelvoorkomende vragen en laat mij je helpen om je huis te transformeren tot een heerlijke ruimte die je niet meer wilt verlaten.

Wat wil je weten?

Waarom is het aan te raden om gebruik te maken van een interieurstylist?

Een interadvies helpt je bij het samenstellen van jouw nieuwe interieur.  Bij het kiezen van een nieuw interieur moet je vaak in korte tijd veel beslissingen nemen. Veel keuzes die je moet maken zijn kostbaar, tijdrovend en kan je maar één keer maken. Met een interieuradvies voorkom je dit soort fouten en zet je de eerste stap naar jouw nieuwe interieur. 

 • Geen kostbare en verkeerde aankopen.
 • We kiezen oplossingen voor de lange termijn.
 • Vaak zit je vast in een bepaalde richting of keuze.
  Ik geef je ideeën en inzichten die je zelf nog niet eerder had bedacht.
 • Inzicht in de kosten. Algemene prijzen van meubelen, materialen, accessoires en verschillende soorten werkzaamheden zijn mij wel bekend.
 • De juiste adressen en woonwinkels om je meubels en accessoires te kopen.
  Ik laat je weten waar je het best kunt (web-)winkelen.

De eerste stap naar je nieuwe interieur begint bij MEER interieur.

Waar kan een interieurstylist allemaal mee helpen?

✔ Indeling - Optimaliseren van de indeling van de ruimte voor een functionele en esthetische inrichting.
✔ Kleuradvies - Selecteren van kleurenschema's die de gewenste sfeer en harmonie in de ruimte creëren.
✔ Meubelkeuze - Advies over meubels die passen bij de stijl, grootte en functionaliteit van de ruimte.
✔ Verlichting - Creëren van de juiste verlichting om de sfeer te beïnvloeden en de ruimte goed te verlichten.
✔ Accessoires & Decoratie - Selecteren van decoratieve elementen en accessoires om de persoonlijkheid van de ruimte te versterken.
✔ Materiaalkeuze - Advies over de juiste materialen voor vloeren, wanden en andere oppervlakken.
✔ Budgetbeheer - Helpen bij het plannen en beheren van het budget voor de interieurprojecten.
✔ Eenheid & Samenhang - Het samenbrengen van jouw stijl in jouw interieur.
✔ Duurzaamheid - Integreren van duurzame en milieuvriendelijke ontwerpelementen indien gewenst.
✔ Projectcoördinatie - Coördineren van aannemers en leveranciers tijdens de uitvoering van het ontwerp.
✔ Styling - Het inrichten en decoreren van je ruimte met nieuwe en bestaande meubels, decoratie en accessoires.
✔ Bloemen & Planten - Eventueel in combinatie met de juiste bloempot of vaas.

Hoeveel kost een interieuradvies van MEER interieur?

Elk interieuradvies is anders. Bij MEER interieur kun je terecht voor de allerkleinste interieurvragen tot de grotere, uitgebreide en exclusieve interieurprojecten. Zowel particulier als zakelijk.

Met een advies zoals een “Advies aan Tafel” of ”Kleuradvies” worden je interieurvragen in 2 tot 3 uur beantwoord. Voor deze adviezen kom ik graag thuis bij je langs; of op de plek waar het gaat gebeuren. Dit advies kost je ongeveer 200 tot 300 euro.

Als je een uitgebreid advies wilt dat digitaal is uitgewerkt, dan krijg je met “Interieur op Maat” een compleet en gedetailleerd interieurplan. Zo’n interieurplan is kant-en-klaar voor een nieuw of vernieuwend interieur en bevat ontwerp en indeling van ruimtes en ideeën, suggesties over kleur, meubilair, verlichting, accessoires en planten en nog heel veel meer... We bespreken samen van tevoren de exacte samenstelling van het plan. Dit uitgebreide interieurplan is uniek en wordt speciaal op maat gemaakt naar aanleiding van jouw stijl en wensen. Afhankelijk van de samenstelling heeft een “Interieur op Maat” een kostprijs vanaf 1200 euro.

Het ontwerp van een “Meubel op Maat” zoals een wandkast, kleedkamer of keuken begint bij 300 euro. 

Welke type advies past bij mijn interieurvraag?

Geen interieuradvies is hetzelfde. Een lastige interieur vraag is soms eenvoudig en snel op te lossen, terwijl een makkelijke vraag veel complexer kan zijn dan van tevoren gedacht. Daarom heeft MEER interieur voor elk soort interieur vraag een passende werkwijze. 

Er zijn in totaal 5 verschillende werkwijzen met elk hun eigen aanpak of werkmethode:

 • Advies aan Tafel: Een kort advies met direct antwoord op al je interieur vragen.
 • Kleuradvies: Specifiek advies voor de kleurkeuze van een meubel, muur of kamer(-s).
 • Interieur op Maat: Een compleet en kant-en-klaar interieuradvies van jouw nieuwe interieur.
 • Meubel op Maat: Ontwerp van een wandkast, keuken, garderobe of walk-in closet. Direct bruikbaar voor een interieurbouwer.
 • Shopping & Styling: Samen (web-)winkelen voor je interieur. Om vervolgens alles te decoreren en te stylen in jouw interieur.

Ook voor jouw interieurvraag is een bijpassende werkwijze. Stel jouw vraag op de manier zoals jij het graag wilt: telefoon, email, whatsapp.
Samen nemen we de eerste stap naar je nieuwe interieur.

Hoe kies ik tussen de vele interieurstijlen?

Vaak heb je - zonder dat je het weet - een voorkeur voor een interieurstijl. Door beeldmateriaal te bekijken op bijvoorbeeld Pinterest of in een tijdschrift krijg je hier een beter beeld bij. Het interieuradvies van MEER interieur wordt afgestemd op jouw interieurstijl, dus een stijl die bij jou past.

Heb je toch moeite om een passende stijl te vinden of denk je meerdere stijlen mooi te vinden? Dan helpt MEER interieur en geeft je meer duidelijkheid.

Hoe ga je om met de persoonlijke voorkeuren en wensen van de klant?

Om een persoonlijk interieur samen te stellen zijn jouw voorkeuren en wensen enorm belangrijk. Daarom starten we altijd met het bespreken van deze voorkeuren en wensen. Zodat het nieuwe interieur mooi past in het dagelijks gebruik voor jou als bewoner.

Hoe verloopt een samenwerking met MEER interieur?

Jouw interieur(-vraag) staat centraal tijdens onze samenwerking. Nadat je contact hebt opgenomen met MEER interieur bespreken we telefonisch je exacte wensen, je woonstijl en natuurlijk ook wat je verwachtingen zijn. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk welk type advies het beste bij je wensen past en bespreken we de mogelijkheden voor de ruimte(-s) waar het interieuradvies over gaat. Indeling, kleur, raamdecoratie, verlichting, meubels en decoratie en beplanting zijn thema's die bijna altijd worden besproken. Afhankelijk van het type advies, kiezen we de beste manier van uitwerking van het advies. 

Wat het advies ook is... je krijgt een eigen en uniek advies dat specifiek is afgestemd op jouw woonwensen.

Geef je alleen kleuradvies met de kleuren van Farrow & Ball?

Een kleuradvies is mogelijk met diverse merken. Zoals Farrow & Ball, Little Greene, Ral, Sigma, NCS kleuren en Sikkens.

Waaruit bestaat een "Advies aan Tafel"? En hoelang duurt dit advies?

Alle besproken tips en suggesties, samen met een shoplijst voor jouw interieur, worden genoteerd en verwerkt in het plan. Deze informatie, samen met een 2D indeling, kleurenkaart en raamdecoratie stalen, ontvang je aan het einde van dit advies gesprek. Aan het einde van het adviesgesprek zijn al je vragen beantwoord en kun je direct en eenvoudig van start.

Het advies aan tafel duurt meestal 2 tot 3 uur. We bespreken dan al je vragen over de desbetreffende ruimte(s).
Door een specifieke wens of vraag, of als het om veel extra ruimtes gaat, dan kan een interieuradvies langer duren.

Hoe en wanneer kwam je erachter dat je een interieurstyliste wilde zijn?

Als kind was ik altijd met meubels aan het schuiven in mijn kamer. Een mooi bijpassend dekbed of kleur op de wanden, planten en wanddecoratie... Het was voor mij de normaalste zaak van de wereld om interesse en aandacht te hebben voor mijn eigen interieur. Vreemd genoeg heb ik nooit het idee gehad om hier mijn beroep van te maken. Dit moment kwam pas 17 jaar later toen ik met mijn werk een switch kon maken. De keuze was heel snel gemaakt… Na een opleiding voor interieurarchitectuur ben ik direct gestart met MEER interieur. En ik doe niets liever.

Wat is jouw achtergrond en ervaring als interieurstyliste?

Van oorsprong kom ik uit de fruithandel. Privé had ik altijd wel interesse in alles wat mooi is of alles wat je mooi kan maken vooral op het gebied van interieur en fashion vind ik dit echt heel leuk om te doen. Toen ik MEER interieur startte had ik al heel wat verbouwingen achter mijn kiezen. Met MEER interieur heb ik die ervaring zeker toegepast bij de projecten die ik in de jaren heb mogen bijstaan en heb mogen uitvoeren. Als ik het niet noem betekent het niet dat ik het niet gedaan heb. Van interieuradviezen voor de meest uiteenlopende woningen en bedrijven tot aan een week lang dertig korte interieuradviezen per dag op de woonbeurs. Van het begeleiden van prachtige woonprojecten tot aan het ontwerpen van maatwerk meubels die op de millimeter moeten passen in dat ene hoekje. Met MEER interieur gaan we niks uit de weg. Voor MEER interieur is kleurgebruik heel belangrijk, een mooie en logische toevoeging was mijn werk als color consultant voor Farrow & Ball. Ik gaf al kleuradvies met de kleuren van Farrow & Ball en nu kan ik dit ook voor Farrow & Ball zelf doen. Uiteraard is het uitgangspunt van MEER interieur om interieurs mooi te maken maar het leukste van mijn werk is mensen te helpen hun interieur eigen te maken. 

Kun je voorbeelden noemen van verschillende soorten projecten waaraan je hebt gewerkt?

MEER interieur heeft veel ervaring met het maken van interieurplannen voor particuliere woningen. Van nieuwbouwwoningen tot vrije kavels woningen, jaren 30 woningen tot historische panden maar ook complete inrichtingen voor bedrijven en horecabedrijven zijn projecten waar MEER interieur plannen voor maakt of uitvoert. Veel projecten kun je terugzien op de website van MEER interieur.

Hoe ga je om met de functionaliteit en praktische aspecten van een ruimte?

De praktische kant van een ruimte is erg belangrijk voor het eindgebruik van deze ruimte. Er is niets zo vervelend als als een ruimte niet praktisch gebruikt kan worden. 

Zou je een interieurproject in het buitenland kunnen realiseren?

MEER interieur is op vele manieren inzetbaar. Zo kan ze ook werkzaamheden in het buitenland realiseren. 

Werk je samen met andere professionals, zoals aannemers, meubelmakers of andere vaklieden?

Jazeker. MEER interieur heeft contact met diverse professionals die kunnen helpen bij het realizeren van een interieurproject. Heb je een eigen contact waar je graag gebruik van wilt maken dan is dat geen probleem. 

Kan ik mij de hulp bij het interieurontwerp van een professional veroorloven?

Vaak kun je kostbare fouten en verkeerde aankopen vermijden door vooraf gebruik te maken van de professionele diensten van een interieurontwerper of interieurstylist. Hierdoor kun je voorkomen dat een ruimte sfeerloos en onaangenaam wordt. Het opnieuw inrichten van een ruimte die niet aan je behoefte of wensen voldoet is een kostbare en frustrerende geberutenis die je beter kunt voorkomen.

Heb jij een speciale vraag voor mij? Of heb je een vraag over jouw interieur?

Soms kun je je niet voorstellen hoe je interieur eruit kan gaan zien. Geen vraag is mij vreemd en geen interieurwens is mij te gek. Het gaat immers om jouw interieur. En ik ben er om je daarmee te helpen. Neem gerust contact met mij op en ik zal je helpen met je specifieke interieurwens.

De eerste stap naar een nieuw interieur begint hier