Skip to main content

Huis van MEER

Jaren 30 woning

Miriam & Martijn

Het huis ligt op een unieke plek in één van de oudste straten van Oud-Beijerland, dichtbij het historische centrum.

Het is een jaren 30-woning gelegen op een dubbel perceel met grote stenen schuur. MEER en haar gezin hebben dit klushuis in de zomer van 2014 gekocht en na een half jaar fanatiek verbouwen was het klaar om het huis na de kerst te betrekken. Het huis heeft veel oude elementen die zo veel mogelijk zijn behouden. Zo heeft de hal nog steeds zijn originele granieten vloer en een kleine voorraadkelder onder de trap.

Uiteraard is ook de originele voordeur met het kenmerkende glas-in-lood behouden. In de entree zijn opvallende kleuren toegepast.

Om in de stijl van het huis te blijven is er gekozen voor een houten keuken. De elementen van Ikea zijn gecombineerd met delen die op maat zijn getimmerd. Met gebruik van oude handgrepen en een betegelde wasbak is deze keuken geheel in stijl. De keuken staat op een vloer van oude Franse dallen.

Het is een licht, makkelijk en gezellig leefbaar huis. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer, maar passen qua stijl goed bij de gewenste stijl en sfeer van het huis.

De werkzaamheden in de tuin zijn inmiddels ook gestart. Grond- en sloopwerkzaamheden maakten al snel plaats voor het straatwerk van terrassen en tuinpaden. Het gras werd ingezaaid en bomen, hagen en fruitbomen geplant. Tegen schutting en het huis zijn er groenblijvers geplant en borders gevuld met bloemen in allerlei kleuren, soorten en maten. 

De meerwaarde van dit huis is de grote stenen schuur die in de tuin staat. De schuur wordt momenteel gebruikt voor wonen en werken, maar biedt nog veel meer mogelijkheden. Naast de nodige onderhoud- en opknapwerkzaamheden aan de schuur moet er nog redelijk wat gedaan worden. Waarschijnlijk blijven we altijd lekker bezig en zijn we nooit helemaal klaar. 

  Details

  Het is een licht, makkelijk en gezellig leefbaar huis. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer, maar passen qua stijl goed bij de gewenste stijl en sfeer van het huis.

  Diverse vazen met verse bloemen vind je overal terug in de woning.

  Potten en planten maken ook van het terras een aantrekkelijke plek.

  In de moestuin zijn diverse groenten en wilde bloemen te vinden.

  Ochtendzon

  Het effect van de ochtendzon in de keuken is elke dag weer een genot.

  Deze keukenelementen van Ikea zijn verfraaid met delen die op maat zijn getimmerd.

  Het aanrecht is van gegoten egaline.

  MEER interieur maakt van je huis een heerlijke plek om in te wonen, werken, eten en slapen.
  De eerste stap naar een nieuw interieur begint hier. 

  Wat wil je nog MEER?